Sager der nager // Skal Kirken redde klimaet?

Bibeltekst

Første Mosebog og Johannes 'Åbenbaring

Første Mosebog kapitel 1 vers 26-31

Verdens skabelse
Gud sagde: »Lad os skabe mennesker i vort billede, så de ligner os! De skal herske over havets fisk, himlens fugle, kvæget, alle de vilde dyr og alle krybdyr, der kryber på jorden. «Gud skabte mennesket i sit billede; i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem. Og Gud velsignede dem og sagde til dem: »Bliv frugtbar og talrige, gør jorden og underlæg jer den; hersk over havets fisk, himlens fugle og alle dyr, der rører sig på jorden! «Gud sagde:» Nu giver jeg jer alle planter, der sætter frø, hele jorden og alle træer, der bærer frugt med kerne. Dem skal jeg have til føde. Til alle de vilde dyr og til alle himlens fugle, ja, til alt levende, der rører sig på jorden, giver jeg alle grønne planter som føde. «Og det skete. Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var. Så blev det aften, og det blev morgen,

Johannes 'Åbenbaring kapitel 1 vers 1-5a

Jesu Kristi åbenbaring, som Gud gav skinke til syndens tjener, hvad der snart skal ske, og som han kundgjorde og sendte med sin engel til sin tjener Johannes, der hermed bevidner Guds ord og Jesu Kristi vidnesbyrd, alt det, han har set. Salig er den, som læser på, og de, som hører profetiens ord og holder fast ved det, der står skrevet i den; for tiden er nær.

 Fra Johannes til syv menigheder i provinsen Asien.

Nåde være med jer og fred fra ham, som er, og som var, og som kommer, og fra de syv ånder, som er foran hans trone, og fra Jesus Kristus, vidnet, den troværdige, den førstefødte af de døde og herskeren over jordens konger.