Jesu Prædiken // Utroskab og ægteskab

Mathæus 5, 27-32

1.    Start gerne med at læse teksten.

2.    Del evt. jeres umiddelbare reaktion på det Jesus siger i teksten.

3.    Overvej om der er steder i dit liv, hvor Jesu ord om ’at kaste et ”lystent blik” på en andens hustru’ (en kvinde) er relevante for dig. Er der sammenhænge, hvor du kigger på nogen du ikke er gift med – med et lystent blik fx i tv-serier, porno, på gaden, på facebook, i kirken, på studiet, på arbejdspladsen etc.? (Del det gerne med hinanden – hvis i har mod på det). Overvej at inddrage 2. Pet. 2,14 og 1. Joh. 2,16.

4.    Overvej om der er nogen du kan tale med det om -fx en god kristen ven eller en sjælesørger/præst eller måske med K-gruppen om det.

5.    Hvis du er gift eller på vej til at blive det eller ønsker at blive gift en dag – overvej så hvordan du og din ægtefælle/tilkomne kan tage bedst muligt vare på at leve med og under Guds rammer for ægteskabet?

  • I Mathæus 19, 6 står der: ”Hvad Gud har sammenført, må et menneske ikke adskille”. Hvordan kan du og din ægtefælle/tilkomne arbejde på kærligheden og det livslange ægteskab, som Gud har villet det fra starten?
  • Hvor vurderer du, at du selv befinder dig ift. stolthed, når det kommer til at tage imod hjælp, støtte eller gode råd til at leve som ægtefæller?
  • Hvis i har mod på det; så del evt. lidt personlige erfaringer ift. ægteskab.

6.    Slut gerne af med god tid til at bede for hinanden.